Βενιζέλος: Δεν αποφασίσαμε εμείς τη λιτότητα, μας την επέβαλαν με την απειλή της χρεοκοπίας

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit

Την άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν μια αναπόφευκτη λύση την οποία υποχρεώθηκε να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας πως το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την χώρα μας.

Ο κος Βενιζέλος επισημαίνει πως η Ελλά��α έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις παρά την κριτική που δέχεται περί του αντιθέτου και συνιστά στην Γερμανία να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της ευρωζώνης.

«Όλη η συζήτηση περί εξόδου από ευρώ έβλαψε σημαντικά την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, αφού προκάλεσε σημαντική αναστάτωση, αλλά στο τέλος επικράτησε η λογική» δήλωσε ο κος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι το 2013 είναι το έκτο και τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα, ενώ από το 2014 θα αρχίσει και πάλι η ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε πως πολύς κόσμος υποφέρει στην Ελλάδα και πως η λιτότητα απειλεί την κοινωνική συνοχή. Ερωτώμενος για ποιο λόγο τότε η κυβέρνηση έχει επιλέξει την λιτότη��α, ο Ε. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως: «δεν ήταν δική μας απόφαση. Δεν επιλέξαμε. Η επιλογή μας ήταν είτε να αποδεχθούμε τους όρους των εταίρων μας, είτε να επιτρέψουμε μια χρεοκοπία».

«Το θέμα ήταν ότι κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ μιας κακής και μιας καταστροφικής λύσης. Γι' αυτό και αποδεχθήκαμε το πρόγραμμα» πρόσθεσε ο κος Βενιζέλος.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, τονίζοντας πως οι επιπτώσεις για την οικονομία θα ήταν καταστροφικές: για τις συντάξεις, τον δημόσιο τομέα, τις αποταμιεύσεις, την αγορά ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top