Θα τρελλαθούμε τελείως: στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί "τούρκικα" τα Ίμια, τα αποκαλεί "Καρντάκ"!

Προτείνει και να… μοιράσουμε το Αιγαίο με την Τουρκία

Θα τρελλαθούμε τελείως: στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί "τούρκικα" τα Ίμια,  τα αποκαλεί "Καρντάκ"!
Νέα πρόκληση βλέπει το φως της δημοσιότητας εκ μέρους του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη, ο οποίος εκτός από τη�� πρόταση να αναγνωρισθεί η «μακεδονική» γλώσσα, στην οποία αναφερθήκαμε χθες, αποκαλύπτεται σήμερα ότι με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, ζήτησε στις 31 Ιανουαρίου 2013 με ανάρτηση στα social media να ονομάζεται το σύμπλεγμα των νησίδων… Καρντάκ! Με την τουρκική ονομασία τους δηλαδή και όπως πάγια τα αναφέρει η Τουρκία…
Ο Ν. Θεοδωρίδης αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητά τους, με το "ακλόνητο επιχείρημα" ότι βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία (όπως ισχύει για δεκάδες ελληνικότατα νησιά) και προτείνει να μοιράσουμε το Αιγαίο με τους εξ ανατολών γείτονες! Προτείνει ακόμα να σταματήσουν οι αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών όταν παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και να παραιτηθεί η Ελλάδα του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια ! Είναι το ίδιο στέλεχος επίσης ο οποίος χαρακτήρισε «μύθο» το έπος του ‘ 40 σε άρθρο του στην «Αυγή».
Σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ για τον Ν. Θεοδωρίδη, κάνει λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη και υποστηρίζει:

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα.

Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα.
Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας.

Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ επισυνάπτονται το ΦΕΚ διορισμού του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και οι αναρτήσεις του στο Facebook.

Το πιο εκπληκτικό ίσως είναι ότι μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας των προκλητικών δηλώσεων του στελέχους του αν και έχει προκληθεί από τη ΝΔ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μόνο να απορεί δεν είναι κάποιος για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση - παρά τα προβλήματα της οικονομίας και της κυβέρνησης - έχει καταφέρει να πέφτει συνεχώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Και μπορεί χθες να συνεδρίασε αιφνιδίως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από «συνωμοτικές» σχεδόν συνθήκες (κεκλεισμένων των θυρών) για να εξεταστούν τα προβλήματα στην επικοινωνιακή διαχείριση της επικαιρότητας, αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα, παρότι είναι πρόσφατο το παράδειγμα με τους 4 συλληφθέντες της Κοζάνης. Περίπτωση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την (υπό διερεύνηση) αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά «ξέχασε» να καταδικάσει και την τρομοκρατία…

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top