NY Times: Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο Τσίπρας μπλοφάρει

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέα και ειλικρινή ηγεσία»

NY Times: Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο Τσίπρας μπλοφάρει

Για Ελλάδα που χρειάζεται νέα και ειλικρινή ηγεσία η οποία «θα εμπνεύσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ατομικής και επιχειρηματικής ευθύνης» κάνουν λόγο οι New York Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.

Μάλιστα, αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως «το φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης» και τονίζει: «Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει ουσιαστικές παραχωρήσεις από τη Γερμανία και ευρύτερα από τους πιστωτές της Ελλάδας είναι να επιτύχει ��το σημείο όπου δεν τα έχει καταφέρει κανένας άλλος έλληνας ηγέτης: στο να πείσει τους Έλληνες να δεχθούν την ανάγκη για μια πανεθνική μεταρρύθμιση».

«Ακόμη όμως κι αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, είναι μάλλον δύσκολο να πετύχει στο αίτημα του για διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος που θα αποφάσιζε δραματική περικοπή του χρέους» συμπληρώνουν οι New York Times, οι οποίοι αφού καταγράφουν την πεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνουν ότι το ίδιο πιστεύουν και οι Γερμανοί για τον ίδιο όταν ισχυρίζεται ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο.

Πάντως, η αμερικανική εφημερίδα ανάμεσα σε όσα γράφει, στέκεται και στο γεγονός ότι η κοινωνική ένταση είναι αρκετά ήπια, τηρουμένων των αναλογιών. «Ίσως γιατί ο κόσμος γνωρίζει την αλήθεια: Δεν είναι αθώα θύματα αλλά πρόθυμοι (σε μικρή κλίμακα) συμμετέχοντες σε ένα διεφθαρμένο σύστημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top