Νέα δεδομένα στην Προανακριτική: Άλλη λίστα πήραμε το 2010 και άλλη τώρα από τη Γαλλία;

Τι κατέθεσε ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου που έκανε την αντιγραφή

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δημιουργεί η κατάθεση ενός εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική.

Χθες, εξετάστηκε από την Επιτροπή ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάστηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2010 ως συνεργάτης επί θεμάτων πληροφορικής και χρηματοοικονομικών.

Όπως ο ίδιος έχει ξεκαθ��ρίσει στην κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς ήταν ο άνθρωπος που -με εντολή του πρώην υπουργού- δημιούργησε τη λίστα με τα 20 ονόματα των μεγαλοκαταθετών αφού αντέγραψε τη λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τη λίστα την έσβησε στη συνέχεια από τον υπολογιστή και δεν είναι αυτός που έκανε τη μετεγγραφή της σε usb.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, λοιπόν, χθες στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Αγγελόπουλος, η λίστα που πήραμε τέλη του 2012 από τη Γαλλία είναι διαφορετική από αυτή που πήραμε το 2010! «Διαφορετική» βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει άλλα ονόματα. Σίγουρα, πάντως, σύμφωνα με τον πρώην συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου είχε διαφορετική μορφή αρχείου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει!

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, η Προανακριτική Επιτροπή διέκοψε προκειμένου να εξεταστούν τα αρχεία που παρελήφθησαν το 2012 από την τριμελή επιτροπή.

Στην Προανακριτική, εξάλλου, κατέθεσε και άλλη μία συνεργάτης του πρώην υπουργού, η Σοφία Ρίτσου, η οποία σημείωσε ότι δεν ασχολήθηκε με τη λίστα ούτε παραδόθηκε σε αυτήν το υλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top