Στάινμπρουκ: Να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

«Θα κοστίσει περισσότερα χρήματα αλλά πρέπει να διευρυνθεί ο ρυθμός εφαρμογής»

Στάινμπρουκ: Να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα
Η Ελλάδα πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της, αν και αυτό θα κοστίσει περισσότερο χρόνο, υποστήριξε ο βασικός αντίπαλος της γερμανίδας καγκελαρίου στις επερχόμενες εκλογές, Πεερ Στάινμπρουκ.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι απαραίτητο οι χώρες που πλήττονται από την κρίση να «βάλουν σε τάξη» τους προϋπολογισμούς τους και να μειώσουν τα κρατικά χρέη, «όμως, η κυβέρνηση της Μέρκελ δίνει υπερβολική προσοχή στο θέμα της μείωσης».
«Νομίζω πως ο ρυθμός εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων μείωσης πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να επεκταθεί, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ μιλώντας σε εκδήλωση στο London School of Economics.
«Πιθανώς θα στοιχήσει κάποια χρήματα, και στα μάτια μου είναι φανερό πως θα κοστίσει χρήματα και από τη Γερμανία και πρέπει να το πείτε αυτό στους ανθρώπους, πρέπει να το πείτε στους ψηφοφόρους», πρόσθεσε. Ο ίδιος τόνισε πως πέραν της μείωσης του χρέους, στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη τόνωση της οικονομίας και πιο αυστηρή εποπτεία και κανονισμοί για τις τράπεζες.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Στάινμπρουκ δήλωσε ότι συμφωνεί με την έκκληση του βρετανού πρωθυπ��υργού Ντέιβιντ Κάμερον προς τις Βρυξέλλες για αύξηση της αποτελεσματικότητας και τελειοποίηση των διαδικασιών, όμως δεν θεωρεί ότι αυτό δικαιολογεί ένα δημοψήφισμα ή μια έξοδο από την ΕΕ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top