Στάινμπρουκ: Δε θα φθάναμε σε τέτοια κρίση εάν η Μέρκελ είχε δεσμευθεί για Ελλάδα

«Δεν ήθελε να δώσει ούτε ευρώ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πει την αλήθεια»

Στάινμπρουκ: Δε θα φθάναμε σε τέτοια κρίση εάν η Μέρκελ είχε δεσμευθεί για Ελλάδα

Τετραήμερη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεκινά σήμερα ο Πέερ Στάινμπρουκ ο οποίος, τη Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος καγκελάριος και επικεφαλής των Σοδιαλδημοκρατών, μιλώντας στον Spiegel, τόνισε ότι η ΕΕ είναι ντε φάκτο εδώ και καιρό «ένωση ευθύνης» και η Γερμανία θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

«Θα πρέπει όμως να προετοιμαστούμε για αυτό και η Άνγκελα Μέρκελ, που αρχικά δεν ήθελε να δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα, θα πρέπει να πει επιτέλους στους πολίτες την αλήθεια» συμπλήρωσε ο Στάινμπουρκ, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει «πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το ποσό».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε τη διαπίστωση ότι το κόστος της αντιμετώπισης της κρίσης θα ήταν πολύ μικρότερο ένα η καγκελάριος το 2010 είχε βάλει πέπλο προστασίας μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στα ελληνικά ομόλογα: «Αυτό θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, που θα απέτρεπε τις επιθέσεις στην ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα αυτές οι επιθέσεις διήρκεσαν δύο χρόνια».

Τέλος, ο Στάινμπρουκ αναφέρθηκε και στο θέμα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι θα εγκρίνει το πακέτο στήριξης της μεγαλονήσου εάν η Κύπρος εφαρμόσει όσα της έχουν ζητηθεί, ενώ για το ενδεχόμενο εξόδου της Μεγαλονήσου από την ευρωζώνη σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται τόσο αβασάνιστα εικασίες γύρω από αυτό το θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top