Κεφαλογιάννης κατά Στουρνάρα: Λέει ανοησίες!

Βαρύ κλίμα για τον ΥΠΟΙΚ: Αναβρασμός στην ΚΟ της ΝΔ από τους «καραμανλικούς»

Κεφαλογιάννης κατά Στουρνάρα: Λέει ανοησίες!

Το κλίμα για τον Γιάννη Στουρνάρα μοιάζει να έχει βαρύνει πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να δηλώνει πως ο καλύτερος σύμμαχος του είναι ο πρωθυπουργός αλλά φαίνεται πως η περίφημη «καθολική αποδοχή του υπερκομματικού υπουργού Οικονομικών» μας έχει κουνήσει μαντίλι οριστικά και αμετάκλητα…

Η «επίθεση» του Γιάννη Στουρνάρα στις κυβερνήσεις Καραμανλή, τις οποίες και φωτογράφισε για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας πριν… αλλάξει γνώμη και δείξει προς τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει «ψαλιδίσει» ακόμη περισσότερο τις λεπτές ισορροπίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με το καραμανλικό «μπλοκ» να τον θεωρεί πλέον «κόκκινο πανί» και βρίσκεται μία ανάσα πριν την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.

Κι αν η κίνηση του Γιάννη Στουρνάρα (στον οποίο συχνά-πυκνά βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν ότι άνηκε στον «κύκλο Σημίτη») να φορτώσει όλα τα στραβά κι ανάποδα της ελληνικής οικονομίας στην πενταετία Καραμανλή ήταν… πολεμικό σάλπισμα για την καραμανλική πτέρυγα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η εμμονή του Γιάννη Στουρνάρα σε μια πολιτική αδιεξόδου στα ακίνητα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, αντιμετωπίζοντας τα ακίνητα ως την «κότα με τα χρυσά αυγά», ο υπουργός Οικονομικών βάζει ταφόπλακα σε έναν κλάδο της οικονομίας που μπορεί να βάλει τις βάσεις για αυτήν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Σήμερα, μάλιστα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απάντησε στην «επίθεση» Στουρνάρα με αντεπίθεση. Ο γραμματέας της ΝΔ μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών και με νόημα τον κάλεσε να διαβάσει λίγη οικονομική ιστορία: «Τον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο για να λέει τέτοιες ανοησίες. Ίσως πρέπει να τον καλέσουν από τη ΝΔ να τον εξετάσουν στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στο Mega, ο οποίος για ακόμη μία φορά ξεσπάθωσε κατά της πολιτικής του Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι ως βουλευτής που (μαζί με άλλους συναδέλφους του) πήρε στην πλάτη του το τρίτο Μνημόνιο, έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι διαφώνησε από τον πρώτο μήνα με την οικονομική του πολιτική.

Ο ίδιος, μιλώντας στη συνέχεια στον Real, πέρασε σε ακόμη πιο σκληρή αντεπίθεση, θυμίζοντας ότι ο Γιάννης Στουρνάρας την κρίσιμη περίοδο της ένταξης στο κοινό νόμισμα συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, εκπροσωπώντας το υπουργείο Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ: «Όλοι έχουμε παρελθόν. Το ίδιο και ο κ. Στουρνάρας όταν μαγείρεψε τα στοιχεία το 2000 για να μπούμε στο ευρώ. Ευθύνη για την οικονομική πολιτική έχει και ο Πρωθυπουργός και όλοι και εγώ ο ίδιος. Ψήφισα τα μνημόνια και το μνημόνιο 3, διότι θεωρώ ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top