Στουρνάρας: Έπρεπε ο Παπανδρέου να είχε ακούσει τον Καραμανλή

«Από Οκτώβριο ανάπτυξη, από το 2014 διόρθωση των αδικιών»

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος -αν και ��ε παλαιότερες δηλώσεις του για τη διακυβέρνησης της ΝΔ είχε προκαλέσει ενόχληση στη Συγγρού- έρχεται τώρα να εκτιμήσει ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ακούσει τον Κώστα Καραμανλή θα ήμαστε πολύ καλύτερα!

«Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει την δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίνουμε σε ένα μνημόνιο με τους όρους της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Ήταν τεράστιο το λάθος του κ. Παπανδρέου να που ενέμεινε αρχικώς στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Σημειώστε δε – το έχω ξαναπεί – ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα πολύ πριν από τις εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα νιώσει την ανάκαμψη από φέτος, ενώ εκτίμησε παράλληλα ότι το 2013 θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα: «Η τρόικα θεωρεί ότι το 2013 θα έχουμε μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ εμείς γύρω στο 0,3%. το Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ανακάμπτει από τον Οκτώβριο. Έτσι στις αρχές του 2014 θα αρχίσει να γίνεται αισθητή μια σημαντική ανάκαμψη, η οπο��α θα γίνει ακόμη πιο εμφανής στα τέλη του».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο και για διόρθωση αδικιών εντός του επόμενου έτους: «Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της φορολογικής πολιτικής αλλά επισημαίνει ότι «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά» καθώς η Ελλάδα έχει να καλύψει «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top