Σφοδρή επίθεση Τσίπρα: Η πολιτική της υποταγής τελειώνει με το ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δε θα γίνουμε σαν και αυτούς, δε θα κάνουμε κωλοτούμπες»

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα: Η πολιτική της υποταγής τελειώνει με το ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

«Φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος. Τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για ευρωπαϊκή διάσκεψη με θέμα το χρέος των χωρών του Νότου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη συνέχεια ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά: «Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους; Επειδή ο κ. Σαμαράς είπε "ουδείς αναμάρτητος"; Επειδή δεν θέλει να χαλάσει τη προεκλογική εκστρατεία της κ. Μέρκελ; Και καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό και σε εξευτελισμό, επειδή έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη και την ιδιοκτησία του προγράμματος;».

Ο ίδιος, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα, πρόσθεσε ότι δεν κάνει ποτέ… κωλοτούμπες: «Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει η διπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά». Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «αμαρτωλό τρίγωνο» κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top