Από ποιούς 12 Δήμους φεύγουν άμεσα 10.000 υπάλληλοι

Μέσα στον μήνα η αλλαγή οργανογραμμάτων που θα φέρει μετατάξεις

Σε άλλη θέση εργασίας θα βρεθούν εντός του μήνα περίπου 10.000 υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τις αλλαγές να αρχίζουν από 12 Δήμους ΟΤΑ της χώρας!

Οι μετατάξεις θα έρθουν μέσω της αλλαγής στα οργανογράμματα, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά σε 10 Δήμους και 2 Περιφέρειες. Μεταξύ των δήμων είναι οι Αθήνας, Καλλιθέας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αμφιλοχίας, Ρόδου, Αγ. Ιωάννη Ρέντη - Νίκαιας, Αγίας Βαρβάρας και Αργυρούπολης - Ελληνικού, ενώ οι Περιφέρειες είναι οι Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Οι εν λόγω υπάλληλοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες με βάση το θεσμικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων εντός των δήμων με «διευθυντικό» δικαίωμα των δημάρχων για να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top