Τι συζήτησαν στο Μαξίμου για αγρότες και φορολογία ακινήτων

Ευρεία σύσκεψη και για τα αιτήματα των ναυτεργατών

πρώτη ανάρτηση: 01-02-1023, 21:21

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα ζητήματα των αγροτών και των ναυτεργατών, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει μετά τη σύσκεψη ότι για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα καταβληθούν προσπάθειες μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο ανα��ληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης.

Νωρίτερα, την Παρασκευή συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κυβερνητικών εταίρων για τη φορολογία ακινήτων. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και το αφορολόγητο όριο. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε πως σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτωνδεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υποβάλει τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.