Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

«Η Γαλλία δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα»

Πρώτη ανάρτηση: 01/02/2013 00:12​

Η ελληνογαλλική φιλία εκδηλώνεται με την έμπρακτη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να βγει πιο ισχυρή από αυτήν, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ελέν Κονγουέι-Μουρέ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

"Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ", είπε χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημέρα της άφιξής του, "σηματοδοτεί την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει πιο ισχυρή από την κρίση" και υπενθύμισε ότι «από την ημέρα της εκλογής του δεσμεύτηκε για μια οριστική λύση της ελληνικής κρίσης, η οποία όχι μόνον θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά θα δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η κ. Κονγουέι-Μουρέ δεν παρέλειψε να αναφερθε�� στο επενδυτικό ενδιαφέρον των γάλλων επιχειρηματιών, το οποίο εκδηλώνεται και για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων ενώ τόνισε ότι το 2012, παρά την κρίση, το Παρίσι παρέμεινε από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Αθήνας και οι γαλλικές επιχειρήσεις απασχολούν επί ελληνικού εδάφους 30.000 εργαζόμενους.

Στη δεξίωση, που δόθηκε προς τιμήν της στη γαλλική πρεσβευτική κατοικία, παρόντος του πρέσβη Ζαν Λου Κιούν Ντελφόρζ, διπλωματών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, η κ. Κονγουέι- Μουρέ τόνισε «επενδύουμε στο μέλλον των σχέσεων των χωρών μας και εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας για την Ελλάδα».