Κατά της… κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ για τη σύγκρουση με το ΚΚΕ στο υπουργείο Εργασίας!

Μιλά «για τυφλή αναμέτρηση που δεν οδηγεί σε λύσεις»

Κατά της… κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει τάσσεται το ΠΑΣΟΚ στη σφοδρή σύγκρουση που ξέσπασε με το ΚΚΕ μετά την «εισβολή» του ΠΑ��Ε στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.
Σε άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, αναφέρεται ότι «οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «είναι άλλο το να ζητάς να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή της χώρας και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και άλλο η άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων» και καλεί την κυβέρνηση «να εξαντλεί τα περιθώρια του διαλόγου, να εξηγεί τις επιλογές της, να αποδεικνύει ότι -μέσα στους δημοσιονομικούς περιορισμούς- αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις».

Η Ιπποκράτους προτρέπει επίσης σε «διάλογο, προτάσεις, λύσεις, για να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Για να αντέξει η κοινωνία μέσα στην κρίση και να πάει η χώρα μπροστά με την υπέρβασή της».

Μια αναφορά στην άτυπη ενημέρωση μπορεί επίσης να εκληφθεί σαν προειδοποίηση. «Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αποτελεί μια πράξη εθνικής ευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση μπορεί ν�� βγει ο τόπος από την κρίση. Η συμμετοχή μας στηρίζεται στις θέσεις μας, στις προτάσεις μας, στη φυσιογνωμία μας. Και βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι ο κοινωνικός διάλογος. Η εξασφάλιση της συναίνεσης της κοινωνίας. Μόνο με τη συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις. Και αυτό απαιτεί μια υπεύθυνη στάση από όλους».

Πάντως, σε μια αιχμή και προς το ΚΚΕ ταυτόχρονα επικρίνει κάθε πλευρά, που επιλέγει «την τακτική της πόλωσης και του διχασμού» η οποία «προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο». Κατά το ΠΑΣΟΚ «η τυφλή αναμέτρηση δεν οδηγεί σε λύσεις. Οι κλειστοί δρόμοι, τα κλειστά λιμάνια, οι πολυήμερες απεργίες στις συγκοινωνίες, τελικά δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση εις βάρος των πολιτών, της οικονομίας, της κοινωνίας. Αυτοί που εξορκίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, με αυτές τις επιλογές τελικά τον προκαλούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top