Πόλεμος ανακοινώσεων για την κηδεία του Ντερτιλή

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η Χρυσή Αυγή

Πόλεμος ανακοινώσεων για την κηδεία του Ντερτιλή

Πρώτη ανάρτηση 19.24

Πόλεμος ανακοινώσεων ακολούθησε την κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια με την κατηγορία της δολοφονίας του φοιτητή Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στο Α’ νεκροταφείο, στην οποία έδωσαν το παρών αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους - μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα» ανέφερε αρχικά σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής και απάντησε με ανακοίνωσε σε οξείς τόνους: «Η Δημοκρατική Αριστερά απέδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς δεν σεβάστηκε τη μνήμη ενός παρασημοφορημένου στρατηγού, του Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος παρέμεινε δεσμώτης για 38 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στην μνημονιακή συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, απαγόρευσε προ δυο μηνών στον Στρατηγό να παρευρεθεί στην κηδεία του γιου του, καθώς του ζήτησε προηγουμένως να υπογράψει δήλωση. Ο Νικόλαος Ντερτιλής παρέμεινε απροσκύνητος στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς μέχρι το τέλος».

Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της. Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή του: "Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα όσα έγιναν στην κηδεία Ντερτιλή σήμερα - τα οποία συνιστούν όντως πρόκληση από την πλευρά αμετανόητων νοσταλγών του δικτατορικού καθεστώτος – αποτελεί μνημείο λαϊκισμού και μικροκομματικής «πονηριάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί (ή παριστάνει ότι αγνοεί) πως η Ελληνική Αστυνομία προσήγαγε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κηδείας συγκεκριμένο άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21 κάλυκες, ενώ ερευνά και την εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση των πυροβολισμών.

Επιτέλους, ας ενημερώνονται καλύτερα τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και ας σταματήσουν να υποκύπτουν στον πειρασμό της διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων".

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σχολίασε: «Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top