Συναντήθηκε με Στάινμπρουκ ο Βενιζέλος

«Η Ελλάδα έχει μία οριστική θέση στην ΕΕ και στην ευρωζώνη»

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ είχε στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η θέση του SPD είναι πάρα πολύ καθαρή. Η Ελλάδα έχει μία οριστική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ως μήνυμα γιατί διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων».

Ειδικότερα, για το θέμα της Κύπρου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρουσία της ��τη νομισματική ένωση είναι «οριστική και αμετάκλητη θεσμικά» και πρόσθεσε πως οτιδήποτε κι αν συμβαίνει σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή κι αν είναι αυτή, «έχει συστημικές επιπτώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top