Αλλαγές στο Νόμο περί Ευθύνης υπουργών ζητά ο Φ.Κουβέλης

Υπέρ της απλής αναλογικής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Αλλαγές στο Νόμο περί Ευθύνης υπουργών ζητά ο Φ.Κουβέλης

​Την επιθυμία του να αλλάξει ριζικά ο Νόμος περί ευθύνης υπουργός εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «Πολιτικό Σύστημα σε κρίση. Προτάσεις Αλλαγής».

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Κουβέλης στο πλαίσιο εκδήλωσης για το πολιτικό σύστημα, την οποία παρακολούθησαν όλα τα μέλη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ο. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Οικονόμου και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ Στ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος και Γ. Νικολάου, τόνισε μεταξύ άλλων:

-Την αναγκαία αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και την υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

-Την καθιέρωση της απλής αναλογικής ώστε να αποτυπώνεται πιστά στο κοινοβούλιο η βούληση του εκλογικού σώματος και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ώστε να μην παραμορφώνεται η λαϊκή βούληση.

-Την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, πέραν των μειώσεων που ήδη έχουν γίνε, και την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, των προνομιακών ρυθμίσεων στη φορολογία των βουλευτών και της βουλευτικής σύνταξης

συνταξιοδότηση των βουλευτών να γίνεται μόνον από τον οικείο επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top