Δείτε τα πλάνα από το κατεστραμμμένο γραφείο του Βρούτση- έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Συλλήψεις 35 στελεχών του ΠΑΜΕ και αλληλοκατηγορίες με τον υπουργό

Δείτε τα πλάνα από το κατεστραμμμένο γραφείο του Βρούτση- έντονη πολιτική αντιπαράθεση
Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η σφοδρή πολιτική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν στελέχη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και στο γραφείο του υπουργού κ. Γ. Βρούτση.
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ υποστηρίζουν ότι η κατάληψη ήταν «συμβολική» και ότι θα διαρκούσε για λίγη ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις του υπουργού Εργασίας σχετικά με το ασφαλιστικό, αλλά αντίθετη άποψη είχε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος κάλεσε την ΕΛ. ΑΣ. να επέμβει. Τελικά, 35 άτομα προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, ύστερα από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς ακόμη και έξω από το υπουργείο Εργασίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων.
Οι προσαγωγές των 35 ατόμων μετατράπηκαν αργότερα σε συλλήψεις, ενώ στη ΓΑΔΑ προσήλθαν σε ένδειξη συμπαράστασης από τη Γ.Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μέχρι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (με επικεφαλής τον Δ. Στρατούλη) και συνδικαλιστικά στελέχη άλλων παρατάξεων. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία έξω από τη ΓΑΔΑ, λόγω της συγκέντρωσης συμπαράστασης, με αίτημα την απελευθέρωσή τους (αν και οι συλληφθέντες είναι προγραμματισμένο να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο αύριο το πρωί).
Τα όσα συνέβησαν πυροδότησαν έντονη πολιτική διαμάχη, μία παράμετρος της οποίας ήταν το ποιοι έκαναν τις μεγάλες… ζημιές στο γραφείο του (μεταξύ των οποίων και μια σπασμένη πόρτα!), με τον κ. Βρούτση να κατηγορεί το ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ να κατηγορεί την Αστυνομία!
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε για τα όσα έγιναν :

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν ��ίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του κ. Κεδίκογλου. «Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κάνει λόγο «για άγρια επίθεση κατά δεκάδων συνδικαλιστικών εργατικών σωματείων» και κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας ότι «αντί να απολογηθεί για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους».
Δείτε τα πλάνα από το κατεστραμμμένο γραφείο του Βρούτση...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top