Κουβέλης για κυβέρνηση: είμαστε στην ίδια βάρκα αλλά δεν θέλουμε να πέσουμε στα βράχια

Στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο Χυτήριο

«Πολλοί προσπαθούν να αποδώσουν στην ΔΗΜΑΡ ότι πατάει σε δύο βάρκες... Στην ίδια βάρκα είμαστε με την κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε να την συνοδηγούμε έτσι, ώστε να μην πέσει στα βράχια» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για τον πολιτικό σύστημα και τον πολιτισμό στο θεάτρο Χυτήριο.
Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί την μακροημέρευση της κυβέρνησης και την εξάντληση της τετραετίας, αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και διαφορές σε ορισμένα ζητήματα, στα οποία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.
«Όταν επρόκειτο να ψηφίσουμε το πακέτο μέτρων, εμείς είπαμε ‘όχι’ στα εργασιακά. Επρόκειτο για μία μείζονα διαφορά μας» ανέφερε. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν θέματα που έχει αναδείξει η ΔΗΜΑΡ και τα έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, όπως το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα χειμαζώμενα στρώματα του λαού ή τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΣΠΑ με στόχο την στήριξη κυρίως νέων ανέργων και γυναικών που μαστίζονται από την ανεργία.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι θα κατατεθούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το πολιτικό σύστημα, με στόχο να απαλλαγεί αυτό από τις παθογένειες του παρελθόντος, όπως η διαφθορά και η αδιαφάνεια.

Ο πρόεδρός της ΔΗΜΑΡ απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρ��ζοντας τη ΔΗΜΑΡ «μία υπεύθυνη Αριστερά που θέλει την κοινωνία όρθια και δυνατή».

Ο κ.Κουβέλης εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομία στα τέλη του 2013 – αρχές 2014, ενώ σαν πρώτα «σημάδια» ανέφερε τον επαναπατρισμό καταθέσεων και τα βήματα προς αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) όπως διευκρίνισε, με διεθνείς διαγωνισμούς του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Ο ίδιος διατύπωσε αιχμές πάντως για φαινόμενα του «πελατειακού κράτους» ακόμα και σήμ��ρα, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της ΔΗΜΑΡ με το υπουργείο Πολιτισμού, για τη στελέχωση του Εθνικού Θεάτρου και άλλων θέσεων στον Πολιτισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και πολλοί εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Μπέζος, Στέλιος Μάινας, Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Χωμενίδης, Γιάννης Κακουλίδης κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top