Βόμβα Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή της λίστας από CD σε usb έγινε για να την αλλοιώσουν!

Νέα τροπή με την κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρ. Εγκλήματος

Βόμβα Σφακιανάκη: Η μετεγγραφή της λίστας από CD σε usb έγινε για να την αλλοιώσουν!

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης όσον αφορά το ενδεχόμενο ασφαλούς εντοπισμού της ημερομηνίας αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τροποποιήσει ημερομηνίες και στοιχεία τρέχοντας ένα απλό πρόγραμμα, έτσι ώστε κανένα εγκληματολογικό εργαστήριο να μη μπορεί να βγάλει άκρη» φέρεται να κατέθεσε ο κ. Σφακιανάκης στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΔΗΕ έριξε… βόμβα στη συνέχεια, φωτογραφίζοντας αυτούς που έκαναν την πρώτη αντιγραφή της λίστας σε usb. O κ. Σφακιανάκης άφησε να εννοηθεί ότι η μετεγγραφή από CD σε USB έγινε γιατί εξαρχής υπήρχε σκοπός αλλοίωσης της λίστας: «Γιατί έγινε η μετεγγραφή από cd σε usb; Έγινε γιατί το cd δεν αλλοιώνεται, κρατά όλα τα ίχνη, ενώ το usb αλλοιώνεται».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν δεν έχει το πρωτότυπο usb δεν μπορεί να κάνει πραγματογνωμοσύνη και σύγκριση με το δεύτερο usb, ενώ σημείωσε πως η δημιουργία του δεύτερου στικ δημιουργεί από μόνη της πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι αν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε τ��υς υπολογιστές από τους οποίους έγιναν οι αλλοιώσεις, τότε θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια συμπεράσματα που έριχναν φως σε κάποια σημεία της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top