Τα όσα συζήτησε με Σαμαρά μετέφερε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Ερντογάν

Επιμένει στην απόσυρση της διάταξης για τους ιμάμηδες των σχολείων

Στα όσα συζήτη��ε με τον πρωθυπουργό της χώρας μας Αντώνη Σαμαρά, κατά την μεταξύ τους συνάντηση στο Κατάρ, αναφέρθηκε από την σκοπιά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. «Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση (που αφορά το διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη) και να ακυρωθεί», είπε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας », είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, να μη παίρνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους», προσέθεσε.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε πάντως ότι την ώρα πού πλησίαζε η αναχώρησή του από το Κατάρ, δέχτηκε την πρόσκληση του κ. Σαμαρά για μια συνάντηση στην οποία εξετάστη��αν κυρίως ορισμένα μέτρα που αποφασίστηκαν τον τελευταίο καιρό για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top