Σαμαράς: Με το Κατάρ δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάποια σχέδια είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης

Κοινή συνέντευξη τύπου του έλλ��να πρωθυπουργού με τον Σεΐχη Αλ Θανί

Σαμαράς: Με το Κατάρ δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάποια σχέδια είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης

​«Εξετάζονται με ταχύτητα όλες οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, κάποια σχέδια είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης και κάποια άλλα είναι υπό εξέταση. Εξετάζονται με ταχύτητα όλες οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό και διάδοχο του θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμί μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, αμέσως μετά τη συνάντηση τους.

Ο κος Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων πως συζήτησε με τον Σεϊχη «για νέα, συγκεκριμένα σχέδια, από τον τουρισμό έως τα ενεργειακά προγράμματα, από τις υποδομές, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις κατασκευές έως τους συγκοινωνιακούς κόμβους».

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους. Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κος Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Ελλάδα επιμένει σε μια δεσμευτική (λύση)από το Διεθνές Δίκαιο για το Αιγαίο, η οποία όπως είπε «είναι η μόνη στέρεη βάση για την επίλυση των διαφορών».

Άλλωστε, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, οι κύριοι Σαμαράς και Ερντογαν αναμένεται να συζητήσουν για όλα τα «καυτά» θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου στην κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών, στην Άγκυρα.

«Πρέπει να σας πω ότι στις 5 Μαρτίου πρόκειται να γίνει μια κυβερνητική συνάντηση στην Άγκυρα και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά» σχολίασε για αυτό ο κος Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη μέρα συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογο του.

Βίντεο Mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top