Γιούνκερ: Κανείς στην ευρωζώνη να μην υποτιμά το πρόβλημα της Κύπρου

Προειδοποιεί για κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης

Σαφή προειδοποίηση προς σύσσωμη την ευρωζώνη απήυθυνε ο πρώην (πλέον) πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υποστήριξε πως το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος δεν επιτρέπεται να υποτιμηθεί και πως αν δεν επιλυθεί με αποφασιστικότητα, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης.

Ο ίδιος τόνισε πως τόσο η Κύπρος όσο και η ευρωζώνη βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο υπογράμμισε ότι όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας η διάσωση δε θα γίνει με κάθε τίμημα.

Ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι πριν από έναν χρόνο υπήρχαν πολλοί παρατηρητές παγκοσμίως που θεωρούσαν ότι οι ημέρες του ευρώ ήταν μετρημένες, ωστόσο η κατάρρευση δεν ήρθε καθώς ελήφθησαν τα σωστά μέτρα.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι το αίτημα για περισσότερη Ευρώπη οφείλεται στο ότι η Ευρώπη διαρκώς μικραίνει και χάνει σε επιρροή και γι’ αυτό « χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, όχι μια επιστροφή στο εθνικό κράτος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top