Πως θα περάσει τη δεύτερη μέρα του στο Κατάρ ο Σαμαράς;

Συναντήσεις και ελπίδες για πολλές… επενδύσεις!

Πως θα περάσει τη δεύτερη μέρα του στο Κατάρ ο Σαμαράς;

Με τον Εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θανί συναντάται σήμερα, Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διήμερης του επίσκεψης του εκεί, για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στις 12:00 ο κ. Σαμαράς θα παραβρεθεί στο επιχειρηματικό συνέδριο. Το παρών θα δώσει και κατά την τελετή υπογραφής συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί στο Κατάρ, το μουσείο ισλαμικής τέχνης και τέλος το νέο αεροδρόμιο, στην κατασκευή του οποίου συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, χθες ο πρωθυπ��υργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι και μετά τις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών με επενδυτική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός και οι κατασκευές.

Μάλιστα, υπογράφηκαν και τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού και ανάπτυξης.

Παράλληλα, χθες Τρίτη, όπως αναφέραμε και στο star.gr, ο κος Σαμαράς συναντήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ και με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο πολιτικοί μίλησαν την ελληνική ΑΟΖ, το νέο ελληνικό νόμο για τους ιμάμηδες και το ζήτημα της μη ύπαρξης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα στην κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Τουρκίας, όπου εκεί θα αναλύσουν ιδιαιτέρως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top