Με τον Κ. Χαλαστάνη ξεκίνησαν οι καταθέσεις στην προανακριτική

Αναβλήθηκε για αύριο του Κ.Μπίκα

Πρώτη ανάρτηση: 29/01/2013 21:52

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία των καταθέσεων στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο οποίος παρέλαβε πρώτος το σφραγισμένο φάκελο με τη λίστα από τις γαλλικές αρχές και τον απέστειλε στον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ αναβλήθηκε για αύριο η κατάθεση του Κ. Μπίκα λόγω περασμένης ώρας.
Σύμφωνα με πληρ��φορίες, ο κ. Χαλαστάνης κατέθεσε αρχικά ότι είχε μία ενημέρωση πως ο κ. Παπακωνσταντίνου περιμένει κάποια στοιχεία από τις γαλλικές αρχές και στις 29/9/2010 ήρθε ο φάκελος με αυτά στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Αμέσως, εντός 5-6 ωρών όπως υποστήριξε, με κλητήρα απεστάλη ο ίδιος φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού προηγουμένως υπέγραψε ότι τον παρέλαβε.
Ο Έλληνας πρέσβης συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τότε το περιεχόμενο του φακέλου και αντιλήφθηκε περί τίνος επρόκειτο πριν από μερικούς μήνες, από δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Χαλαστάνης απαντά στην έντονη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες για το πότε και με ποιόν τρόπο έφτασε στην Ελλάδα το επίμαχο cd και το πότε έγινε η πρώτη μετεγγραφή του σε usb.
Το “hot” στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεση του κ. Χαλαστάνη ήταν ότι, ο υπάλληλος του που παρέδωσε το cd στο ΥΠΟΚ, πήρε από την κα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ένα ανεπίσημο χαρτί υπογεγραμμένο από την ίδια το οποίο έλεγε ότι παρέλαβε το cd χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.
Tragik: Εκτός από το cd, χάθηκε και το ανεπίσημο χαρτί!!!
Το «κωμικοτραγικό» της όλης υπόθεσης, η τραγική ειρωνεία είναι.... ότι ο υπάλληλος του κ. Χαλαστάνη ναι μεν το παρέδωσε, αλλά στη συνέχεια, όπως και ο κος Παπακωνσταντίνου, το….. έχασε σε μια εκκαθάριση του γραφείου του ακριβώς επειδή δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου!!!!
Η διαδικασία πάντως έγινε μέσα σε ένταση και η πρώτη κατάθεση διήρκησε ήδη άνω των τριών ωρών, λόγω των αλλεπάλληλων ερωτήσεων στον μάρτυρα, που προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της κ. Μαρκογιαννάκη. Πάντως παρότι τα μέλη της προανακριτικής φαίνονταν αποφασισμένα να καταθέσει σήμερα και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Μπίκας, ανεξάρτητα από την ώρα αυτό δεν έγινε εφικτό!
Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε επίσης να ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς αντίγραφο της πρα��ματογνωμοσύνης σχετικά με το περιβόητο στικάκι USB, ενόψει της κατάθεσης του διευθυντή της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Σφακιανάκη.
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top