"Φως" για επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση Σαμαρά- Αλ Τάνι

"Βγαίνουμε πιο δυνατοί από την κρίση" δήλωσε ο πρωθυπουργός

Σε «νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις Ελλάδας και Κατάρ αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, και του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπρ Αλ Τάνι, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ντόχα του Κατάρ.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα παρέχει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις και το Κατάρ μπορεί να τις αξιοποιήσει, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη φιλία των δύο κρατών, αλλά και τον σταθεροποιητικό τους ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
«Επιθυμούμε να παίξουμε τον ρόλο δικλείδας με τη Μέση Ανατολή… Η Ελλά��α βγαίνει τώρα από μια μεγάλη κρίση και τώρα είμαστε πιο δυνατοί και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Τώρα πραγματικά μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο της ουσιαστικής γέφυρας του Κατάρ με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του.
Σε αντίστοιχο πνεύμα κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κατάρ, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.

Στη συνάντηση καταγράφηκαν επίσης οι συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει επενδυτική συνεργασία, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός και οι κατασκευές. Στους τομείς αυτούς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες το επό��ενο διάστημα για την πραγματοποίηση επενδύσεων, μεταξύ υπουργών αλλά και εταιρειών των δύο χωρών.

Στα θέματα που απασχολούν τις συζητήσεις των αξιωματούχων των δύο κρατών περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην περίπτωση απευθείας διμερούς συμφωνίας για επενδύσεις. Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται η λύση της δημιουργίας κοινού fund, όπως συνέβη μεταξύ του Κατάρ και της Ιταλίας, για τον ίδιο λόγο.

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top