Απαλλάχθηκε οριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη για το 1 εκ. του Κούβελου

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών - Είχε ήδη απαλλαχθεί ο σύζυγός της

Οριστικά απαλλάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Μετά την απαλλαγή του επιχειρηματία και συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου για την ίδια κατηγορία, αποφασίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών η οριστική απαλλαγή της κας Μπακογιάννη για την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε αποδοθεί στη βουλευτή της ΝΔ επειδή στο πόθεν έσχες του 2011 δεν είχε δηλωθεί το ποσό του 1 εκ. δολαρίων, χρήματα τα οποία προέρχονταν από ρευστοποίηση μετοχών του κ. Κούβελου στις ΗΠΑ τα οποία μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε λογαριασμό στο Λονδίνο.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο φυσικός δικαστής όλων είναι η δικαιοσύνη. Μόνο όποιος έχει να φοβηθεί κάτι προσπαθεί να την αποφύγει. Από την πρώτη στιγμή, ζήτησα από τη Βουλή την άρση της ασυλίας μου, για να λάμψει η αλήθεια στη δικαιοσύνη και να μην μείνει καμία σκιά. Τώρα πλέον αποδείχθηκε περίτρανα, ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικής μου, ούτε του συζύγου μου που να μην δικαιολογείται. Δέχθηκα μια συκοφαντική επίθεση λάσπης την άνοιξη του 2012 που μου στοίχισε προσωπικά και πολιτικά. Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση ότι έστω και τώρα, γι΄ αυτό το μεγάλο πολιτικό θέμα που έθιγε την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου όσο και του συζύγου μου, η ελληνική δικαιοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια, δικαιώνοντάς με. Το συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους "περί ευθύνης υπουργών" και βουλευτικής ασυλίας, γι’ αυτό και επιβάλλεται με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθούν» σχολίασε η κα Μπακογιάννη μετά την απαλλαγή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top