Στην τελική ευθεία η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς

Κατάθεση συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη

Στην τελική ευθεία η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς
Εξηγήσεις για το αδίκημα της «νόθευσης εγγράφου» έδωσε ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ, συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη. Μετά τους κ.κ. Διώτη και Καπελέρη (προκάτοχο του στο ΣΔΟΕ) η δικηγόρος απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν μετά τον ισχυρισμό του πρώην εισαγγελέα πως εκείνη τον βοήθησε να αντιγράψει το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια να καταστρέψει το ένα από τα δύο:

«Επειδή ωστό��ο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο Γαλάτεια Μανέ η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο", ανέφερε ο κ.Διώτης στο υπόμνημά του.Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του "στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε".

Οι οικονομικοί εισαγγελείς πάντως φαίνεται πώς βρίσκονται στο τέλος της έρευνάς τους και στο σημείο που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ποινικές διώξεις και κλείσουν τη δικογραφία. Γιαυτό το λόγο άλλωστε και έδωσαν εντολή για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν το στικάκι της 8ης Ιουλίου(ημέρα δημιουργίας αυτού που έχουν στα χέρια τους) έχει υποστεί αλλοίωση σε σχέση με την αρχική λίστα Λαγκάρντ και αν προκύπτει η αφαίρεση των τριών αρχείων με τα στοιχεία των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου. Τα αποτελέσματα πιθανόν θα διαβιβαστούν στη Βουλή και στον ανακριτή αν τελικά ασκηθούν διώξεις από τους εισαγγελείς.

Το θέμα του φορολογικού ελέγχου των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι εισαγγελείς με έγγραφο τους ζητούν από τον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα περισσότερο προσωπικό, θεωρώντας ότι αυτό που έχουν δεν επαρκεί για να προχωρήσουν οι έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ως το τέλος της εβδομάδες αναμένεται η έκθεση φορολογικού ελέγχου που θα αφορά στα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσουν στης επόμενες ενέργειές τους ως προς τη δικογραφία για την εμπλοκή των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top