Πιέζει για να ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας η τρόικα!

Κοινωνική έκρηξη φοβάται η κυβέρνηση - Ισχύει και το 2013 η απαγόρευση

Πρώτη ανάρτηση: 11:06

Πιέσεις, και μάλιστα ασφυκτικές, για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία* ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση.

Οι δανειστές, στο πλαίσιο της εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση από την κρίση, φέρεται να έχει εγεί��ει εκ νέου ζήτημα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο πλευρές οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν στο άνοιγμα των πλειστηριασμών κατοικιών για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια. «Θαποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά. Θα πέσουν οι τιμές, αλλά θα βρεθούν αγοραστές και αυτές τότε θα ανέβουν ξανά» φέρονται να υποστηρίζουν οι δανειστές της χώρας μας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντιτείνει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τους πλειστηριασμούς επικαλούμενη την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που δίνει παράταση στην απαγόρευση και για φέτος.

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία κοινωνικής έκρηξης. καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου η ανεργί�� έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, τα κόκκινα δάνεια έχουν φθάσει το 25%, το 54% των ιδιοκτητών λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του 2013 και πάνω από 270.000 ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top