Στουρνάρας σε Κασιδιάρη: μπορεί να μειωθεί το αφορολόγητο των βουλευτών

Που βρίσκεται στο 25% αλλά για τους «πληβείους» εκμηδενίσθηκε…

Μπορεί να μειωθεί το όριο του αφορολόγητου των βουλευτών, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο 25% της βουλευτικής αποζημίωσης ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη. «Το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών» επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας.

Να σημειωθεί πάντως ότι το αφορολόγητο, το οποίο για τους «πατρίκιους» (βουλευτές) βρίσκεται στο ένα τέταρτο της βουλευτικής αποζημίωσης και απλώς «ενδέχεται» να μειωθεί, για τους «πληβείους» υπόλοιπους πολίτες δεν έπεσε απλώς αλλά… εκμηδενίσθηκε με τις πρόσφατες φορολογικές ρυθμίσεις!
Σχετικά με τα όσα αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ερώτησή του για τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης αλλά και της χρηματοδότησης των κομμάτων, ο κ. Στουρνάρας απαντά ότι «την αρμοδιότητα για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, όπως επίσης και την κατάρτιση, έγκριση και εκτέλεση του προϋπολογισμού της, ασκεί η ίδια η Βουλή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top