Δεν τελειώνουν τα τροπάρια! Τώρα το ΥΠΟΙΚ απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη!

Αφορμή: οι μισθοί των κληρικών και οι φόροι των πιστών!

​«Μαλλιά κουβάρια» για τα μάτια των παπάδων και των… πιστών γίνονται εδώ και λίγες ώρες τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη ο οποίος ζήτησε να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς των ιερέων.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ο κ. Κουράκης, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου ότι θα πρέπει να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Η δήλωση αυτή του κου Κουράκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Δ.Τσουκαλά να δηλώνει δημόσια πως διαφωνεί με την πρόταση του πολιτικού «συντρόφου» του!

Και ενώ προσωρινά πήγε να καταλαγιάσει το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παραδοχή ωστόσο του κου Τσουκαλά και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως και στο παρελθόν ο κος Στουρνάρας είχε προτείνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που πρότεινε ο κος Κουράκης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου οικονομικών!

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των λεγομένων του Γ. Στουρνάρα και διευκρινίζει πως από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», προκύπτει ότι ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τ��υς μισθούς των ιερέων;».

Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

Δείτε επάνω στα βίντεο τις δηλώσεις Κουράκη και Στουρνάρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top