Επιμένει με… ντρίμπλα ο Κουράκης: Εθελοντική η φορολογία υπέρ των κληρικών!

Για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει με… ντρίμπλα ο Κουράκης: Εθελοντική η φορολογία υπέρ των κληρικών!
Επιμένει αλλά με… ντρίμπλα ο Τάσος Κουράκης στην πρόταση του για φορολογία των Χριστιανών Ορθόδοξων παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για… εθελοντικό εκκλησιαστικό φόρο, ο οποίος θα επιβληθεί μετά το διαχωρισμό του κράτους με την Εκκλησία: «Η πρότασή μου ήταν, στην περίπτωση διαχωρισμού κράτους εκκλησίας και αν δεν μπορεί να καλυφθεί η μισθοδοσία των κληρικών, τότε εθελοντικά να υπάρξει φορολογία».
Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί και θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς (δηλαδή στο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους), ωστόσο υπογράμμισε ότι πρώτα θα διαμορφώσει η Εκκλησία το περιουσιολόγιό της για να εκτιμηθεί η περιουσία της.
Ο ίδιος, εκτίμησε ότι το κόμμα του πρέπει «να ανοίξει τα κοινωνικά ζητήματα με τον πιο δημοκρατικό τρόπο» καθώς «από ανοικτές συζητήσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ενώ υπογράμμισε ότι στο συνέδριο που έγινε δεν τέθηκε θέμα κατάργησης των θρησκευτικών στα σχολεία αλλά «αλλαγής του περιεχομένου του μαθήματος».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top