Δένδιας: «Τα δυο άκρα θέλουν ν΄αποδομήσουν τη Δημοκρατία»

«Δεν διανοούμαι καν να συνδέσω την Αριστερά και την ηγεσία της με την τρομοκρατία»

Δένδιας: «Τα δυο άκρα θέλουν ν΄αποδομήσουν τη Δημοκρατία»

Για τα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος που κοινή επιδίωξη έχουν ν΄αποδομήσουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μίλησε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ωστόσο, πως δεν του προκύπτει πως τα δυο άκρα λειτουργούν «σαν συγκοινωνούντα δοχεία».

Παράλληλα,ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «να αποκόψει το κόμμα του από φορείς και πρόσωπα με επαμφοτερίζουσα στάση, απέναντι σε φαινόμενα ανομίας» και «όχι βέβαια τρομοκρατίας», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν διανοούμαι καν να συνδέσω την Αριστερά και την ηγεσία της με την τρομοκρατία. Είναι προφανές πως τα φαινόμενα αυτά στην Ελλάδα έχουν την ιδεολογική τους βάση στον χώρο της άκρας αριστεράς».

Επισημαίνει ωστόσο, πως «αν στην περίπτωση της ακροδεξιάς παραβατικότητας δείξει η πολιτεία ανεκτικότητα, κατά τον ίδιο τρόπο που την έδειξε στο παρελθόν απέναντι στην προερχόμενη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ίσως κάποιοι μπουν στον πειρασμό της τρομοκρατικής δραστηριότητας και από αυτή την πλευρά».

Στο τέλος, κάνει λόγο για ευθεία διασύνδεση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα, επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από την προκήρυξη της ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στο ''The Mall", αλλά και από τις «ενδείξεις ώσμωσης τρομοκρατών και ποινικών στα καταστήματα κράτησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top