Don’t worry! Ο Βενιζέλος δεν έχει απόρρητα έγγραφα λέει το Υπουργείο Άμυνας

Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου και για… ΑΟΖ, Τουρκία και Κατάρ!

​Περίπου 10 ημέρες χρειάστηκε το υπουργείο εθνικής Άμυνας προκειμένου να δώσει μια απάντηση στην φράση Βενιζέλου περί απόρρητων εγγράφων με τα αμυντικά σχέδια της χώρας που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων κατά τη συζήτηση σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως υπερβολική έκφραση που "δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας".

«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα.

«Όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα, ο οποίος τον είχε καλέσει παλιότερα να εξη��ήσει "γιατί η κυβέρνηση σιωπά" και να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.

«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που ζήτησε σαφείς απαντήσεις.

«Δεν υπάρχει θέμα. Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» επανέλαβε από πλευράς του ο κος Παναγιωτ��πουλος.

Π.Παναγιωτόπουλος: Οι αποφάσεις για την ΑΟΖ θα υλοποιηθούν από τον πρωθυπουργό όταν πρέπει

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές, το οποίο διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κος Παναγιωτόπουλος διεμήνυσε πως «ο Πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τις αποφάσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όταν πρέπει και τη στιγμή που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον της χώρας»

Απευθυνόμενος στην Τουρκία, την κάλεσε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή και να σταματήσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και στα θαλάσσια σύνορα.

Τέλος ο κος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις «στενές πλέον σχέσεις συνεργασίας» της Ελλάδας με το Κατάρ, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι που θα κάνει τη Τρίτη και τη Τετάρτη στο Κατάρ.

Βίντεο mega

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top