Άκης: Με χρησιμοποιούν ως Ιφιγένεια για τα αμαρτήματα τους

«Δεν υπάρχει VIP πτέρυγα στον Κορυδαλλό, είναι ψέματα όσα λέγονται»

Άκης: Με χρησιμοποιούν ως Ιφιγένεια για τα αμαρτήματα τους
Για άδικη προφυλάκιση του με κατηγορητήριο που θα «πέσει» στο ακροατήριο έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία».
«Λένε για τιμωρία μου αλλά αυτό είναι μια προδικασία της υπόθεσης, μια φάση που δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον μου και εναντίον κάθε κρατούμενου αυτή τη στιγμή. Είναι προφυλάκιση. Προσωρινή κράτηση, όπως λέγεται στη νομική γλώσσα» τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν διαφέρει στην ουσία της από την «κανονική» φυλάκιση: «Βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με ξεχωριστού είδους κράτηση. Είναι πραγματική φυλακή, βαθειά φυλακή στον Κορυδαλλό, στην οποία εντάσσουν όλους μαζί και κάθε εγκληματικής ενέργειας υπευθύνους ανεξάρτητα του ποιος είναι. Άρα λοιπόν το θέμα είναι λάθος όποιος λέει ότι υπάρχει τιμωρία τώρα».
Ο πρώην υπουργός πιστεύει ότι οι κατηγορίες εναντίον μου θα καταρρεύσουν στο δικαστήριο: «Να περιμένουμε να γίνει η δίκη. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση, τότε νομίζω ότι μάλλον πέφτει στην παγίδα της επικοινωνιακής θύελλας που δημιουργήθηκε σκόπιμα από κάποια κέντρα και κύκλους που έχουν στηρίξει αυτή την υπόθεση εναντίον μου και επομένως έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Στο ακροατήριο θα ξεκαθαριστούν τα πράγματα για όλους και για όλα». Παράλληλα, εκτίμησε πως «ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική».
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο ίδιος χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα, ως Ιφιγένεια, για τις αμαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος: «Χρησιμοποιήθηκε η δική μου περίπτωση ως εξιλαστήριο θύμα, Ο Τσοχατζόπουλος ως Ιφιγένεια. Να τον πετάξουμε στο Κολοσσαίο, το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση της χώρας μετά την οικονομική κρίση».
Τέλος, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησής του, σημειώνοντας ότι είναι ψευδή τα όσα γράφονται και λέγονται για VIP πτέρυγα: «Είναι καλαμπούρι. Δεν υπάρχει. Είναι ψευδέστατο. Πρόκειται για πτέρυγα που έχει κάθε καρυδιάς καρύδι: κατηγορούμενους για οικονομικά εγκλήματα, 1-2 πολιτικούς, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, κλπ. Υπάρχουν μέσα πάνω από 65-70 άτομα που διαβιώνουν όλοι μαζί».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top