Στην κοιλιά του κήτους ο Τσίπρας! Ικανοποιημένο το ΔΝΤ με τον Αλέξη!

ΝΔ: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κοιλιά του κήτους ο Τσίπρας! Ικανοποιημένο το ΔΝΤ με τον Αλέξη!

​Με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον και τον επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν , συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας.

«Το ΔΝΤ κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει χωρίς γενναίο κούρεμα» τόνισε ο κος Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου», ρίχνοντας ευθύνες παράλληλα στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως μόνο η Δημοκρατία και μια πολιτική αλλαγή μπορούν να δώσουν διέξοδο.

ΝΔ: Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Τσίπρας

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις συναντήσεις του με αξιωματούχους του ΔΝΤ στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Ο εκτός τόπου (εδώ και αρκετούς μήνες), αλλά και εκτός χρόνου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού κ. Τσίπρας, δήλωσε στο ΔΝΤ την αντίθεσή του με το “κόψιμο” του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα... Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί... Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες...», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ο Αλέξης στην … κοιλιά του κήτους !

Ερωτώμενος για τα συναισθήματα που ένιωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ναό του Καπιταλισμού (εννοώντας το ΔΝΤ), ο κος Τσίπρας είπε «Ο κ. Λίπτον με καλωσόρισε λέγοντάς μου "καλωσόρισες στην κοιλιά του κήτους"».

«Του απάντησα ότι είναι πολύ άνετα στην κοιλιά του κήτους. Το δύσκολο είναι να βρίσκεται κανείς στο στόμα του κήτους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δυστυχώς, αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στόμα του κήτους και περνάει εξαιρετικά δυσάρεστα, κάνει τεράστιες θυσίες, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα».

ΔΝΤ: Πήραμε αυτά που θέλαμε από τον Αλέξη

«Καλή» αλλά συνάμα «δύσκολη» χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τον Τσίπρα, το ΔΝΤ λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν σε βασικά ζητήματα που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα, Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι του Ταμείου ικανοποιήθηκαν από τις διαβεβαιώσεις που πήραν από τον κο Τσίπρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη!

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί η θέση του ΔΝΤ πως σε περίπτωση που μια κυβέρνηση κράτους εγκαταλείψει το μνημόνιο, τότε το Ταμείο τερματίζει αμέσως τη χρηματοδότηση

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top