Απάντηση Παπανδρέου στους δικαστικούς

Συνεχίζεται η κόντρα για τη δίωξη της ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχίζεται η κόντρα του Γ. Παπανδρέου με τους δικαστικούς, ύστερα και από την ανακοίνωση​ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος , με την οποία ασκείται κριτική στην δική του δήλωση. Σε αυτήν διατύπωνε αιχμές για την ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων να ασκήσουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, για διόγκωση του ελλείμματος το 2009.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει στην ανταπάντησή του:
«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και ��ην πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του.Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.

Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο δια��ίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η “Διαύγεια” αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.

Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.

Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκ��ελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.

Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.

Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιο�� τους φύλακες θα φυλάττει;”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top