Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση: επίταξη στο μετρό και απολύσεις

Συσκέψεις στο Μαξίμου και συνάντηση Σαμαρά- Ρουπακιώτη

Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση: επίταξη στο μετρό και  απολύσεις
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στην απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης ​στο μετρό, η οποία έχει προκαλέσει χάος στους δρόμους και έχει καταστήσει ομήρους των συνδικαλιστών του τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Ύστερα και από την ανακοίνωση της πρόθεσης των συνδικάτων να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους, για όγδοη συνεχή ημέρα, παρά τις δικαστικές αποφάσεις και την εν εξελίξει έρευνα από τις δικαστικές αρχές, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και το Υπουργείο Μεταφορών, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επόμενο βήμα μετά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης θα είναι πιθανότατα η επίταξη των υπαλλήλων του μετρό, την οποία θα ακολουθήσει η απόλυση όσων υπαλλήλων δεν πειθαρχήσουν και δεν παρουσιαστούν για να αναλάβουν εργασία.

Στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο σύλληψης των πρωταίτιων συνδικαλιστών, λόγω της κήρυξης της άπεργίας ως παράνομης και της μη απόδοσης σε χρήση εγκαταστάσεων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό.
Για το ίδιο θέμα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με το ίδιο ζήτημα συσχετίζεται και η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηματικό πάντως για την εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδιασμού παραμένει η στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων, καθώς κυρίως η ΔΗΜΑΡ (αλλά και το ΠΑΣΟΚ) δεν φαίνεται να τάσσονται υπέρ μιας σκλήρυνσης της στάσης της κυβέρνησης

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top