Τσίπρας από ΗΠΑ: Η Ελλάδα βιώνει βαθιά κατάθλιψη έχει γίνει ένα πειραματόζωο

«Μονόδρομος προς την καταστροφή το μνημόνιο»

Τσίπρας από ΗΠΑ: Η Ελλάδα βιώνει βαθιά κατάθλιψη έχει γίνει ένα πειραματόζωο

​«Η Ελλάδα βιώνει βαθιά κατάθλιψη έχοντας γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που ξεκίνησε τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στην ομιλία του στο Brookings Institution ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα και θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», ενώ έθεσε δύο ερωτήματα στο πολυπληθές ακροατήριο του Brookings αν «υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; και «Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί;».

Δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: «Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τη δική του «εναλλακτική οπτική» για την κατάσταση στη χώρα μας και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ερωτώμενος για το τι θα πράξει αν μια μέρα το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Είμαστε προετοιμασμένοι για σύγκρουση». Υπάρχουν συμφέροντα που διακυβεύονται, αλλά γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ανέφερε.
Εκτίμησε επίσης ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρωζώνη, κανένας δεν θα ασχολείτο μαζί της. Η Ελλάδα, είπε, αποτελεί το κέντρο αναφοράς, γιατί είναι ένας από τους κρίκους που αποτελούν την αλυσίδα που συνθέτουν την Ευρωζώνη. Η ΕΕ και το ευρώ δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την Ελλάδα.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι γέφυρα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι να έχουμε αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, αλλά να έρθει ένα καθεστώς που θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θρησκευτικοί πρόσφυγες που θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να επιβιώσουν. Και, ίσως, η πρώτη χώρα που θα συναντούν θα είναι η Ελλάδα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει; Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει από μόνη της αυτό το πρόβλημα.
Μονόδρομος το μνημόνιο προς την... καταστροφή!
Για το μνημόνιο, είπε ότι όντως είναι ένας μονόδρομος, αλλά στην καταστροφή. Πιστεύουμε ειλικρινώς ότι οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή. Το μνημόνιο έχει ήδη αναθεωρηθεί δυο φορές, Όχι γιατί δεν εφαρμόστηκε, αλλά επειδή εφαρμόστηκε. Εκτίμησε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, θα γίνει νέο «κούρεμα». Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, είπε.
Επίθεση στη Μέρκελ και αγάπες στον Ομπάμα
Ο κος Τσίπρας τόνισε επίσης, ότι η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχτεί την αποτυχία της πολιτικής της και ανέφερε ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν το επόμενο «κούρεμα». Αναφερόμενος στον Αμερικάνο πρόεδρο ο κος Τσίπρας εμφανίστηκε γοητευμένος με την πολιτική του.
«Περπατώ στους δρόμους σας και δεν βλέπω κατάθλιψη, ούτε βλοσυρά πρόσωπα ούτε κλειστά καταστήματα, σημάδια απελπισίας παντού», είπε ήδη από τα πρώτα λεπτά της παρουσίας του στο Brookings.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Τετάρτη θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θα συναντηθεί με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ερικ Ρούμπιν, ενώ αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί το ΔΝΤ, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία και άλλων στελεχών του Ταμείου.

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top