Ξεκινά αύριο τις εργασ��ες της η προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Με την εκλογή του προεδρείου της

Ξεκινά αύριο τις εργασίες της  η προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου
Ξεκινά αύριο τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της «λίστας Λαγκάρντ», με την συγκρότησή της σε σώμα.

Η Επιτροπή, η οποία θα είναι οριστικά 13μελής, θα εκλέξει το προεδρείο της και θα αποφασίσει για τις διαδικαστικές λεπτομέρειες των εργασιών της, όπως π.χ για το πότε θα συνεδριάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος θα εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από τη ΝΔ επίσης θα προταθούν για μέλη οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Η Επιτροπή αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, πρακτικά δεν θα εκδίδονται καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι επαρκεί ο χρόνος για τη σύνταξη πορίσματος, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top