Dallara: «Όχι» σε κυπριακό PSI

«Στην Ελλάδα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση»

Dallara: «Όχι»  σε κυπριακό PSI
Δεν διαφαίνεται προοπτική αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους με εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου του Γερμανικού Χρηματιστηρίου. Ο κ. Νταλάρα προειδοποίησε πάντως για τον κίνδυνο η κρίση στην Κύπρο να προκαλέσει νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη, παρά το μικρό μέγεθος της οικονομίας της χώρας.

«Δεν προβλέπω ένα PSI για την Κύπρο καθόλου. Στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά διαφορετική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι πιστωτές δεν ήταν Έλληνες», σημείωσε ο κ. Νταλάρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Ζυρίχη, έπειτα από συναντήσεις που είχε χθες στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους του Eurogroup για το θέμα της Κύπρου.

Ο Νταλάρα πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι και πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρωζώνη, ενώ κάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες να μην υποχωρήσουν από τις προσπάθειες να διαφυλαχθεί η νομισματική ένωση και προειδοποίησε την ηγεσία της Ευρωζώνης να μην υποτιμά το πρόβλημα της Κύπρου, επειδή το μέγεθος της οικονομίας της είναι μικρό με σχετικώς μικρές χρηματοδοτικές ανάγκες ή να θεωρεί ότι μπορεί να αναβάλλει την αντιμετώπισή του.

«Είναι αρκετά επείγον», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF και συνέχισε: «Πίστευα ότι ο κόσμος πήρε ένα ισχυρό μάθημα από την Ελλάδα, ότι το απόλυτο ή το σχετικό μέγεθος μιας οικονομίας πολλές φορές είναι άσχετο, όταν πρόκειται για την πιθανή επίδραση στην Ευρωζώνη και στις διεθνείς αγορές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος προκειμένου να εξελιχθεί σε μια σοβαρή αιτία αστάθειας ή μετάδοσης προβλήματος στην σημερινή παγκόσμια οικονομία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top