Ξαναχτύπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος: «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο»!

Να επέμβει η Δικαιοσύνη ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

«Ξαναχτύπησε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος προ καιρού είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών δηλώνοντας «αναρχικός».

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει για το κτίριο του Mall, στοχοποιώντας κατά την κυβέρνηση το συγκεκριμένο κτίριο: «Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο».

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε επίσης μια άλλη φράση που χρησιμοποίησε για την πολιτική της. «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο» ανέφερε σχετικά!
Υπαινιγμούς σε παρόμοια κατεύθυνση διατύπωσε και με την παρακάτω αναφορά του: «Αν δε σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Κι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο με αυτή τη συγκυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία. Και όχι η βίλα Αμαλία”».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Βαγγ. Διαμαντόπουλου, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».


Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, κάνει λόγο για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top