Πολιτική κόντρα για τις διώξεις στην ΕΛΣΤΑΤ και το «φούσκωμα» του ελλείμματος το 2009

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και «πανηγυρισμοί» από Καμμένο

Πολιτική κόντρα προκάλεσε το ζήτημα της άσκησης κακουργηματικών διώξεων​ για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, η οποία ασκήθηκε εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, όπως και εις βάρος υπηρεσιακών στελεχών της, για το ζήτημα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του διατυπώνει τις αντιρρήσεις του για την «ποινικοποίηση» της οικονομικής κρίσης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Οι λόγοι που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της και την έξοδο από αυτήν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου.

Οι θεωρίες της συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση και οι θεωρίες του «από μηχανής Θεού» που θα την βγάλει μαγικά και χωρίς κόπο από αυτήν, εκθέτουν τη χώρα και τους πολίτες σε μεγάλο κίνδυνο και προσπαθούν να ανακόψουν τη μόνη εφικτή, υπεύθυνη και ασφαλή εθνική στρατηγική.

Ελπίζουμε, όταν όλοι αντιληφθούν αυτές τις απλές αλλά κρίσιμες αλήθειες, να μην είναι πολύ αργά για τον τόπο».

Αντιθέτως, την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε:
«Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου και Κατσέλη έρχεται τώρα η Δικαιοσύνη να προσθέσει νέα στοιχεία για τις μεθοδεύσεις και μέσω της πλαστογραφίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που οδήγησαν τη χώρα μας στις δαγκάνες των δανειστών. Οι ευθύνες του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά είναι τεράστιες, καθώς διατηρεί μέχρι σήμερα στη θέση του τον κ. Γεωργίου προκειμένου να παράσχει επιπλέον προστασία στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ένα ακόμη «σενάριο συνωμοσίας» των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top