«ΜΕΤΡΟ(Ν)… άριστον» λένε στο ΠΑΣΟΚ και προτείνουν τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων!

Δυσαρεστημένοι στο ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς Χατζηδάκη

​Ενοχλημένοι με τους χειρισμούς του Κ. Χατζηδάκη και της κυβέρνησης στο θέμα των κινητοποιήσεων στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών αλλά και με το γεγονός ότι οι προτάσεις τους δεν εισακούγονται, είναι στην Ιπποκράτους.

Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το πρόβλημα που επρόκειτο να δημιουργηθεί με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε κλάδους και μάλιστα είχαν υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτές με αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα αυτό το αδιέξοδο και να ταλαιπωρούνται και οι πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως στα μέσα μεταφοράς υπάρχουν υπάλληλοι με κομβικό ρόλο, όπως είναι για παράδειγμα οι οδηγοί με ειδικά διπλώματα και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, οι οποίοι με το ενιαίο μισθολόγιο θα πάνε στην κατηγορία Υ.Ε. και ο μισθός τους θα μειωθεί στο μισό, κάτω από τα 800 ευρώ. Για αυτό και προτείνουν να συσταθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπ. Μεταφορών, του υπ. Οικονομικών και των εργαζομένων.

Το μεσημέρι της Τρίτης, μάλιστα, οι κ. Σηφουνάκης, Κουκουλόπουλος και Κουτρουμάνης συναντώνται με εκπροσώπους των εργαζομένων για να οριστικοποιήσουν την πρόταση, που -όπως λένε- μπορεί να δώσει «μια θετική και ομαλή διέξοδο, χωρίς ακρότητες και λογικές καταστολής, στην κρίση που υπάρχει».

Το θέμα αναμένεται να θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επόμενη σύσκεψη των αρχηγών.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top