«Είμαστε περίεργοι για τον Τσίπρα. Ίσως να είναι η αχίλλειος πτέρνα της ΕΕ»

Ο επικεφαλής του Brookings των ΗΠΑ, όπου θα μιλήσει ο Τσίπρας, αποκαλύπτει

«Είμαστε περίεργοι για τον Τσίπρα. Ίσως να είναι η αχίλλειος πτέρνα της ΕΕ»
Η Ουάσινγκτον τείνει «ευήκοα ώτα» προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και επιχειρεί να ακτινογραφήσει το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στο Brookings και ο διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ουίλιαμ Ανθόλις, τον χαρακτηρίζει αχίλλειο πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν μεγάλη περιέργεια για να ακούσουν αυτά που έχει να πει.
«Ευρύτερα, οι ενστάσεις Τσίπρα σχετικά με τη λιτότητα είναι απόψεις που συμμερίζεται ένα μεγάλο κομμάτι του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Ομως οι απόψεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τις δομικές μεταρρυθμίσεις και για άλλα θέματα που μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, έχουν εγείρει ερωτηματικά αν μια βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, αν επρόκειτο να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός» αναφέρει ο επικεφαλής του Brookings
Ο ίδιος, δηλώνει ότι όλοι στις ΗΠΑ είναι περίεργοι να ακούσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να μάθουν γι’ αυτόν, κάνοντας λόγο για πιθανή αχίλλειο πτέρνα της ΕΕ: «Είμαστε όλοι πολύ περίεργο να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εάν ο κ. Τσίπρας βάλει σε εφαρμογή τις πολιτικές τις οποίες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον διαμελισμό της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι αν όντως ο κύριος Τσίπρας θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωζώνης. Και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε. Φυσικά, δεν πιστεύω ότι αυτό θα το καταλάβουμε από μια συνάντηση. Πιστεύω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού και πολιτικού μέλλοντος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top