Παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων μετά από τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Για λογαριασμών φοροφυγάδων που έκαναν φτερά για το εξωτερικό

Παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων μετά από τις  καταγγελίες Καρχιμάκη
Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων (την οποία ζητούσε δημοσίως) προκάλεσαν οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σύμφωνα με τις οποίες «αποδεσμεύονται τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και στη συνέχεια οι αποδεσμευμένες καταθέσεις φυγαδεύονται στο εξωτερικό». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Καρχιμάκη, η α��οδέσμευση γίνεται μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, και οι μεγαλοπαραβάτες φυγαδεύουν τα χρήματα στο εξωτερικό, όχι όμως για τους σκοπούς που δήλωσαν.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη, όπως την καταχώρησε στα social media: «ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘEΣΕΙΣ ΜΕΓΆΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΦEΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ. Κ.ΠΕΠΟΝΗ ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη ΦΥΓΑΔΕΥΟΝΤΑΙ στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και αν διοχετεύθηκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν. Κ.ΠΕΠΟΝΗ Οικονομικέ Εισαγγελέα, ενεργοποιήστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε ,αν μετά την αποδέσμευση των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ καταθέσεων φοροπαραβατών, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα, οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδεύτηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ η αν τελικά διοχετεύθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν.

Ζητήστε λοιπόν:
1)απο όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και αποφάσεις του υφυπουργού Μαυραγάνη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.
2)Ζητήστε επίσης, αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά, διασταύρωση με ΟΛΕΣ τις τράπεζες και την Τράπεζα Ελλάδος, αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατών φυγαδεύτηκαν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 3) Ζητήστε τέλος να ελεγχθεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατών απο τον κ. Υφυπουργό Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν. Κύριε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top