Αχ βρε Ανδρέα… Αλλιώς μας τα έλεγες τότε!

2010: «Άλλη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει» - 2013: «Εγώ διαφωνούσα»

Αχ βρε Ανδρέα… Αλλιώς μας τα έλεγες τότε!
Scripta manent. Πικρή αλήθεια αλλά... αλήθεια!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προκάλεσε πολιτικό σεισμό με τις προχθεσινές του δηλώσεις όπου ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και δύο ακόμη υπουργοί διαφωνούσαν με την προσφυγή στο ΔΝΤ και πως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μας έριξαν με το ζόρι στην «αγκαλιά» του Ταμείου.

Μάλιστα, στην κόντρα που ξέσπασε μετά την απάντηση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Λοβέρδος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κάνοντας λόγο για κηπουρούς.

Ωστόσο, ο ίδιος ως υπουργός Υγείας, είχε δώσει μια συνέντευξη στις 16 Μαΐου του 2010 (λιγότερο από ένα μήνα αφού ο κ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ) στο Βήμα της Κυριακής όπου εξέφραζε τη στήριξη του στον πρωθυπουργό και το έργο που επιτελεί, τονίζοντας μάλιστα πως πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και μάλιστα χωρίς εναλλακτική λύση…

«Υποστηρίζω τον Πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, πιστεύοντας ότι η χώρα αξιοποιεί την τελευταία της ευκαιρία. Με βάση τη δική μου εμπειρία, άλλη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει» υπογράμμιζε τότε ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός είχε αναφερθεί και στο ΔΝΤ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν κινδυνεύει να μεταλλαχθεί οριστικά η πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ από την προσφυγή σε αυτό: «Είχα συνείδηση της δραματικής κατάστασης. Η εμπλοκή στην πορεία του ΔΝΤ δεν μεταβάλλει την πολιτική μας φυσιογνωμία, ως ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι πολύ μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των άλλων κρατών της Ε.Ε. που πλήττονται. Να σημειωθεί, για να μην ξεχνιέται, ότι στο μηχανισμό για τη στήριξη της Ελλάδας το ΔΝΤ συμμετέχει κατά 25% ενώ στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό συμμετέχει κατά 33%» .

Το καλύτερο; Η συνέντευξη αυτή παραμένει αναρτημένη στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Λοβέρδου ακόμη και σήμερα, μετά την σκληρή κριτική που άσκησε στην «ομάδα του ΔΝΤ» του Γιώργου Παπανδρέου…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top