Βενιζέλος: Δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία

Απαντά στην έκθεση του ΔΝΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με τη φράση «η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την έκθεση του ΔΝΤ που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σημείωσε ότι οι εκθέσεις του ΔΝΤ δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση καθώς πορευόμαστε βάσει της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου.
Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία και υπογράμμισε ότι τώρα που ο νομισματικός κίνδυνος για τη χώρα απομακρύνθηκε «ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθη��ε και στο ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει ΕΣΠΑ κρίσης» (υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Χατζηδάκης έχει αποστείλει επιστολή για να αυξηθούν τα κονδύλια για την Ελλάδα), ενώ όσον αφορά τον νέο Αγορανομικό Κώδικα και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σχολίασε πως είναι «είμαστε υπέρ της διαβούλευσης και της επίτευξης συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top