Κίνηση-ΜΑΤ από το ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ακόμη 2 μέλη στην προανακριτική!

Ποιοι βουλευτές θεωρούνται τα «σιγουράκια»;

Κίνηση-ΜΑΤ από το ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ακόμη 2 μέλη στην προανακριτική!

​Το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των βουλευτών που θα μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ωστόσο λίγο πριν την ανακοίνωση των ονομάτων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνης επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησαν ο αριθμός των βουλευτών της επιτροπής να αυξηθεί σε 17 από 15 για να έχει ένα επιπλέον μέλος η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τη Νέα Δ��μοκρατία σίγουροι θεωρούνται οι κύριοι Χρήστος Μαρκογιαννάκης (πιθανότατα και πρόεδρος της επιτροπής), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναμένονται τα ονόματα ακόμη 3 βουλευτών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις στην επιτροπή θα βρίσκονται οι κύριοι Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει με δύο βουλευτές και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Δ. Σαλτούρος. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Βασίλη Οικονόμου από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένεται να εκπροσωπηθούν από τον Βασίλη Καπερνάρο.

Από την Χρυσή Αυγή στην επιτροπή θα είναι ο Ηλ. Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Εκ μέρους των ανεξάρτητων βουλευτών στην επιτροπή ενδέχεται να βρίσκεται ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως η επιτροπή της Βουλής αναμένεται να συγκροτηθεί αύριο Τρίτη σε Σώμα και να συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη. Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις ή άλλες εκπλήξεις, στο τέλος της εβδομάδας θα κληθούν οι πρώτοι μάρτυρες. Στόχος είναι να παραδοθεί το πόρισμα έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top