Σόιμπλε: Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει τη βοήθεια μας προς την Ελλάδα

Αποκαλύπτει τι συζήτησε στη συνάντηση μαζί του στο βερολίνο

Σόιμπλε: Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει τη βοήθεια μας προς την Ελλάδα
Για τις συζητήσεις του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο μίλησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζει ότι Γαλλία και Γερμανία προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει τις δικές του αντιλήψεις για την επίλυση των προβλημάτων και αυτό είναι θεμιτό. Στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις της Ελλάδας δεν αναμιγνύομαι. Οι όροι για το πρόγραμμα βοήθειας είναι συμπεφωνημένοι και θα πρέπει να εκπληρωθούν»!

Αναφερόμενος στην εκτίμηση του ΔΝΤ ότι υποτιμήθηκαν οι συνέπειες της λιτότητας στην οικονομία των χωρών της κρίσης, ο Σόιμπλε σημειώνει πως «εάν θέλει κανείς να επιλύσει οριστικά διαρθρωτικά προβλήματα δεν μπορεί να αποφύγει μία περίοδο προσαρμογής η οποία μπορεί να είναι επώδυνη» και ξεκαθαρίζει πως αυτό συζήτησε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση, τέλος, των δημοσιογράφων εάν τον συγκίνησε η περιγραφή των κοινωνικών επιπτώσεων που έχει η λιτότητα, που του έκανε ο κ. Τσίπρας, ο Σόιμπλε απαντά: «Πιστέψτε με, έχω οδυνηρή επίγνωση του γεγονότος ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί πολλά από τους ανθρώπους στην Ελλάδα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top