Βρούτσης: Δεν αποκλείει νέες μειώσεις συντάξεων έως 30%!

Ανοίγει το σχέδιο για πλήρη ενοποίηση εισφορών και συντάξεων υπό τα Ενιαία Ταμεία

Βρούτσης: Δεν αποκλείει νέες μειώσεις συντάξεων έως 30%!
Δεν πρόλαβε το ΔΝΤ και ο Τόμσεν να προειδοποιήσουν για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και ο Γιάννης Βρούτσης άνοιξε παράθυρο για νέες μειώσεις στις συντάξεις!

Το «παράθυρο» για μειώσεις συντάξεων έως 30% και αυξήσεις εισφορών σε κλάδους οι οποίοι έχουν χαμηλά σε σχέση με τις παροχές ασφάλιστρα (π.χ στους δικηγόρους) «ανοίγει» από το σχέδιο για την πλήρη ενοποίηση, από το 2014, των εισφορών και των συντάξεων υπό τα Ενιαία -διοικητικά αλλά και οικονομικά- Ταμεία!

«Θα υπάρξει διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα, θα γίνουν όλες οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες και ο νέος νόμος θα ψηφιστεί έως το τέλος του 2013» τονίζει, μιλώντας στην Ημερησία, ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος προαναγγέλλει την πλήρη ενοποίηση των Ταμείων και την εφαρμογή νέου ενιαίου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για τα έτη ασφάλισης έως και το 2010! *

Ο υπουργός επαναβεβαιώνοντας την απόφαση να γίνουν πλήρεις ενοποιήσεις και να ισχύσουν «ενιαίοι για όλους κανόνες» ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι ένα άθροισμα εξαιρέσεων και στρεβλώσεων και παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν παραμένει δαιδαλώδες, κατακερματισμένο, με διαφορετικές ταχύτητες και ανισότητες».

*από την 1/1/2011 ισχύει για όλους ο νόμος Λοβέρδου που επιβάλλει την καταβολή αναλογικής με τα έτη ασφάλισης σύνταξης με ενιαίους συντελεστές υπολογισμού για την περίοδο απασχόλησης μετά τις 31/12/2010.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top